Kinetics Studio programi: PILATES

 

Pilates SA REKVIZITIMA

 

Pilates predstavlja duboko fokusiran i skladan spoj vežbi za telo i duh. Uz stručne savete naših kvalifikovanih instruktora i kroz pažljivo odabrane vežbe, dovodite Vaše telo u najbezbedniji položaj u svakoj vežbi i pravilno ih izvodite, osećajući svaki mišić koji ste aktivirali tokom vežbanja.

 

Vežbe se izvode u skladu sa osnovnim principima tvorca ovog tipa vežbanja, Jozefa Pilatesa, koristeći brojne rekvizite koje je on sam osmislio, kao i razne druge rekvizite koji su razvojem ovog tipa vežbanja nastale. Pilates razvija snagu, poboljšava fleksibilnost, izdržljivost, koordinaciju i ono što je u današnje vreme možda najpotrebnije, uči nas da kontrolišemo naše telo, kako da ga pravilno postavimo kako bismo otklonili bolove u leđima ili drugim delovima tela, koji nastaju kao posledica dugotrajnog sedenja, kao dela savremenog načina života.

 

Kroz posebnu atmosferu na času, usled malog broja vežbača u grupi, stvara se intiman ambijent koji prija našim vežbačima, podstiče ih da dolaze redovno, da vežbaju i druže se istovremeno, i time skrenu misli od redovnih obaveza i brzog načina života koji današnji život diktira. Pilates može značajno da izmeni kako Vaše telo izgleda, kako se osećate i kako se krećete. Uči nas da postanemo svesni svog tela, da popravimo naše držanje i olakšamo svaki pokret koji izvodimo u toku dana. Vežbajući pilates, pružate pažnju Vašem telu, podstičete lučenje hormona sreće i činite da se osećate i izgledate najbolje što možete.

 

 

 

 AIR PILATES

 
Poštujući osnovne principe Pilatesa, u naš studio uvrstili smo fitnes program drugačiji od svega što ste imali priliku da probate do sada. Jedinstveni rekvizit, marama, stvorena tako da poželite odmah da utonete u nju. Rekvizit koji pruža mogućnost da pokrećete svoje telo na načine koje niste do sada, da aktivirate određene mišiće koje niste uspeli da osetite kroz druge tipove vežbanja. Zabavan, uzbudljiv program, Air Pilates pruža Vam osećaj kao da letite, mami osmeh na lice, vodeći Vas istovremeno kroz trening koji je koristan za ceo Vaš organizam. Jača mišiće, čuva kičmeni stub, produbljuje položaje za istezanje, divan je za opuštanje na kraju treninga u kome na trenutak zaboravite na sve oko sebe i uz prijatnu muziku se posvetite samo sebi i svom telu. 
Rekvizit koji pruža mogućnost inverznih položaja, izuzetno delotvornih za Vaš kičmeni stub, rasterećuje pritisak sa Vaših diskova kičmenog stuba, nadoknađuje san i najlepše od svega čini da uživate tokom čitavog treninga kroz zabavu i smeh. 

 

 

 

PILATES NA REFORMERU


Reformer, sprava koju je osmislio tvorac Pilatesa, Jozef Pilates, funkcioniše pomoću opruga različitih jačina koje se kače za klizeću platformu pomoću koje se vrši pokret. Različite opruge određuju opterećenje čime klasičnu vežbu iz Pilatesa mogu učiniti lakšom ili težom u zavisnosti od željenog cilja.
Jozef je prvobitno Reformer osmislio za potrebe rehabilitacije u cilju oporavka od povrede. Profesionalni sportisti i balerine sa kojima je puno sarađivao, dolazili su kod njega prilikom oporavka od povreda i kako bi poboljšali način kretanja tela i radili na kontroli svojih pokreta. 
Danas, unapređen Reformer koristimo u više namena, u treningu sa specifičnim slučajevima deformiteta kičmenog stuba, diskus hernijama i različitim problemima sa kičmenim stubom pri kojima sama sprava vrši rasterećenje sa kičmenog stuba i međupršljenskih diskova. Pored oporavka, Reformer koristimo i sa utreniranim sportistima i naprednim vežbačima u cilju poboljšanja kontrole tela, sticanja bolje ravnoteže, otežavajući vežbe pomoću opruga i kombinovanjem sprave sa ostalim neobičnim rekvizitima iz našeg kluba. Reformer ima odličnu primenu i u cilju istezanja, klizeća platforma omogućava da pokret izvedemo dublje, dalje nego što inače možemo u parteru i samim tim doprinosi boljim rezultatima. Same vežbe na Reformeru sa svojim različitim opterećenjima i oprugama utiču na povećanje pokretljivosti zglobova, pružaju veću amplitudu pokreta u odnosu na iste Pilates vežbe koje radimo u parteru, sprečava da pokret izvodimo pogrešno tj. navodi pokret i telo u pravom smeru kako bi zaista osetili mišiće koje želimo da aktiviramo. Klizeća platforma nas nežno 'ljulja' stvarajući prijatnost tokom vežbanja čineći da i najtežu vežbu ne osetimo kao preveliki napor dok efekat same vežbe i osećaj u mišićima nakon vežbanja dokazuje delotvornost za sve mišiće našeg tela. Naši vežbači često kažu da im je to omiljena sprava u našem klubu, da su treninzi na njoj uvek zanimljivi, da ih navodi da uvek probaju i osete pokret i mišiće drugačije u odnosu na ostale sprave. Jedinstvena sprava koja pruža neograničene mogućnosti vežbi u svim položajima, uvek zanimljive i izazovne. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svaki trening - drugi rekvizit,

a neke rekvizite ćete samo kod nas imati priliku da vidite.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utonite u naše marame i doživite trening potpuno drugačiji od svakog do sada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reformer, 

omiljena sprava naših vežbača.