Kinetics Studio programi: Pilates

 

Pilates predstavlja duboko fokusiran i skladan spoj vežbi za telo i duh. Uz stručne savete naših kvalifikovanih instruktora i kroz pažljivo odabrane vežbe, dovodite Vaše telo u najbezbedniji položaj u svakoj vežbi i pravilno ih izvodite, osećajući svaki mišić koji ste aktivirali tokom vežbanja.

 

Vežbe se izvode u skladu sa osnovnim principima tvorca ovog tipa vežbanja, Jozefa Pilatesa, koristeći brojne rekvizite koje je on sam osmislio, kao i razne druge rekvizite koji su razvojem ovog tipa vežbanja nastale. Pilates razvija snagu, poboljšava fleksibilnost, izdržljivost, koordinaciju i ono što je u današnje vreme možda najpotrebnije, uči nas da kontrolišemo naše telo, kako da ga pravilno postavimo kako bismo otklonili bolove u leđima ili drugim delovima tela, koji nastaju kao posledica dugotrajnog sedenja, kao dela savremenog načina života.

 

Kroz posebnu atmosferu na času, usled malog broja vežbača u grupi, stvara se intiman ambijent koji prija našim vežbačima, podstiče ih da dolaze redovno, da vežbaju i druže se istovremeno, i time skrenu misli od redovnih obaveza i brzog načina života koji današnji život diktira. Pilates može značajno da izmeni kako Vaše telo izgleda, kako se osećate i kako se krećete. Uči nas da postanemo svesni svog tela, da popravimo naše držanje i olakšamo svaki pokret koji izvodimo u toku dana. Vežbajući pilates, pružate pažnju Vašem telu, podstičete lučenje hormona sreće i činite da se osećate i izgledate najbolje što možete.

 

 

 

Vežbam, napredujem, pomeram svoje granice i osećam se sjajno.