Kinetics Studio programi: Joga

 

Vinjasa joga

 

Vinjasa joga je aktivan stil joge koji podrazumeva sinhronizaciju položaja i daha, odnosno smenjivanje položaja na svaki udah i izdah, uz povremeno kraće zadržavanje u određenim položajima. Pokreti su izrazito fluidni, tako da ponekad deluju kao ples.

 

Vinjasa trening prija i na fizičkom i na mentalnom nivou, fizički zato što kroz vežbanje izbacujemo toksine iz organizma i dajemo mu dodatni priliv energije, a mentalno zato što dah sinhronizovan s pokretima omogućava da se um opusti i isključi od svakodnevnih obaveza.

 

Ovaj stil je odličan kako za početnike, tako i za iskusnije vežbače, jer uvek pruža nov izazov. U našem studiju smo posebno usmereni na pravilnu aktivaciju dubokih mišića, čime se postižu najbolji efekti, bilo da nam je cilj da sagorimo kalorije, postignemo snagu ili fleksibilnost ili pronađemo samopouzdanje, fokus i svesnost sopstvenog tela. Prepoznajući da ne postoje dve iste osobe, svakom vežbaču pristupamo kao pojedincu, nudeći mnoge varijacije i modifikacije, kako bi svako imao najveću moguću korist od treninga.

 

 

 

 Jutarnja joga

 

Ako želite da učinite nešto dobro za vaše telo od ranog jutra, da ga probudite, razgibate, napunite revitalizirajućom energijom i započnete dan sveži i sa osmehom na licu, jutarnja joga je idealna za Vas.


Časovi jutarnje joge kombinuju asane (joga položaje) hata joge sa elementima kundalini joge, vežbama disanja i vođenom relaksacijom. Čas je osmišljen tako da pokrene i podigne energiju, zagreje telo kroz lagane dinamične vežbe kundalini joge. Vežbe disanja pomažu da osvestimo i produbimo disanje, a usmeravanjem pažnje na dah koji nas vodi u pokret i položaj istovremeno radimo na snazi, fleksibilnosti ali i na umirivanju uma.

Kao jedan od najzahvalnijih oblika rekreacije i relaksacije ali i brige o stanju tela i uma, jutarnja joga dovodi u stanje harmonije ne samo na fizičkom nivou, već i na unutrašnjem, emotivnom, uči nas kako da se oslobodimo napetosti, probudimo telo i na pravi način dan počnemo puni energije i sa osmehom.

 

 

 

Joga za trudnice

 

Trudnoća je poseban period za svaku ženu! Prenatal joga (joga za trudnice) će vam pomoći da u trudnoći maksimalno uživate, ublažiće mnoge fizičke nelagodnosti poput mučnine i bola u leđima, održaće vas u formi i pripremiti za lakši i prirodan porođaj. Ostanite snažne i aktivne kroz celu trudnoću! Okružene sa drugim budućim mamama naučićete tehnike disanja i relaksacije koje će vam pomoći da umirite misli, harmonizujete emocije, suočite se sa izazovima trudnoće i roditeljstva, povežete sa svojom bebom. Naučite da osluškujete svoje telo i da mu verujete. Rad u malim grupama uz obučenu instruktorku prenatal joge doneće vam i mnoštvo korisnih informacija o trudnoći, porođaju, bebama, dojenju, roditeljstvu.

 

Sve buduće mame, dobrodošle u Kinetics studio, na časove joge za trudnice. Časove vodi sertifikovana instruktorka joge i prenatal joge.

 

 

 

Dobar  trening Vam razbistri misli, emocije i učiniVaš dan lepšim.